Lecturing

Lecturing, teaching and coaching

>

I have been lecturing image culture at the University of Applied Photography (Fotovakschool), in Amsterdam and Rotterdam. Besides I am also giving speeches and lectures in Holland and abroad.
For different photoclubs I give lectures and workshops about the analysis of photography, mainly based upon my book Beeldspraak.
On request I give indivual coaching for beginning photographers and graduated students.

some reviews in Dutch of former students of Image Culture/Beeldcultuur:

De lessen vond ik altijd erg leerzaam. Nieuwe elementen in de fotografie maar ook oude elementen. Een soort geschiedenis van de fotografie die ervoor zorgen dat je de fotografie beter leert begrijpen.
Channah

Ik wil graag melden dat ik u als docent erg prettig heb ervaren! De vele kennis die u heeft en het feit dat u zelf nog actief bent in verschillende takken van de fotografiewereld heeft er voor gezorgd dat de lessen veel diepgang bezaten.
Annebel

Ik heb uw lessen als leerzaam en interessant ervaren. Ik begrijp nu veel beter wat er achter een beeld schuil kan gaan. Josanne

Ik wil Ton Hendriks bedanken voor het schrijven van 'Beeldspraak'. Zijn boek en de lessen die ik van hem heb mogen krijgen tijdens de module 'Fotografie&Maatschappij' aan de Fotovakschool Amsterdam hebben mij geleerd en in staat gesteld velen malen beter verbaal en schriftelijk te kunnen verwoorden wat ik met mijn fotografie wil vertellen. Dit geldt tevens voor het werk van andere fotografen. Ieder zichzelf respecterende fotografie-opleiding doet er verstandig aan dit boek reeds aan de start van de opleiding als verplichte lectuur te stellen. Simone